England

The performance “England” was a commission from the touring company at Dansstationen in Malmö, Sweden and opened in September 2005.

“Jag vill vara engelsk. Jag vill också ha haft skoluniform. Jag vill dricka te och ha ett vänligt och behagligt sätt.”

Premiär Dansstationen, Malmö September 2005
Det finns något med England. En blandning av gammalt och nytt som både oroar och lockar. Tanter i blommiga rum. Språkresorna. Första kärleken. Musiken. Det uråldriga kungahuset. Prydheten. Trädgårdarna. Humorn. Har ni varit där? Den här oförutsägbara och inte på något sätt präktiga dans-föreställningen riktar sig till ungdomar och handlar om Sara, Johanna och Alexandra och deras möte med England. Den handlar om att vara ung och utslängd i ett annat land. Den där längtan efter att vara delaktig i något annat än det man redan känner till. Att bli någon annan. Att uppleva den första hopplösa kärleken – att vara kär i engelsmannen Robert som inte är kär tillbaks. Det blir absurt, lite sorgligt och samtidigt roligt. Allt ackompanjerat av popmusik.
Föreställningen “England” skapades 2005 för högstadiet och gymnaisiet och hade premiär på Dansstationen I Malmö.Samproduktion mellan Gunilla Heilborn och Dansstationens Turnékompani.

 

Om “England” i media:

“Med texten i fokus gestaltar de tre dansarna mötet med England med en smittande teatralisk förmåga och med en koreografi som liksom skvätter i rummet.” (Kvällsposten)

“Vildvuxet och oberäkneligt och samtidigt imponerande helgjutet i sitt skarpsynta autentiska tilltal och sin lustfyllt chosefria gestaltning.” (Sydsvenskan)

“…tre kraftfulla unga dansare som tar plats på Dansstationens stora scen och fyller den med sin egen magi. Något för tonåringar att söka sig till.” (Helsingborgs Dagblad)