Åtjärn Stories

The performance “Åtjärn Stories” opened at Dansens Hus, Stockholm in april 2005.

“-Vem tycker du passar bäst här?

-Helt klart Kim.”

Premiär Dansens Hus, Stockholm april 2005

Åtjärn är en liten vattensamling med dyig botten i skogarna i Bergslagen. Sommaren 2004 spelades kortfilmen Sportstugan in där. Några av de medverkande blev kvar. Åtjärn Stories handlar om dem och om vad som händer med människor när de är uttråkade och utlämnade till naturen och varandra. Vad händer när en främling dyker upp? Vad är vänlighet? Hur forsar blodet ur en hiss? De samlas kring brasan. Berättar historier. En fågel sjunger kanske och någon dansar.

Det är berättelser om kärvt nordiskt vemod och handlar om hemlängtan, vemod, politik och tallar. Lösa berättelser från de medverkande sammanfogas till en helhet i en iver att säga något om den tid vi lever i.
Föreställningen “Åtjärn stories” hade premiär på Dansens Hus i Stockholm i april 2005.

Om “Åtjärn Stories” i media:

“Det är förförande enkelt och infernaliskt sammansatt med vinkningar till Farmen, Robinson Crusoe, countryvemod och mänskligt beteende… Danssåpan Åtjärn stories är en ömsint social parodi som gärna kunde ha pågått ett par avsnitt till. Tonträffen är perfekt i sin milda absurdism. Lite lantliv att unna sig.”

Recension Svd

“I pressmeddelandet står det ungefär att föreställningen handlar om kommunikation som nästan alltid misslyckas. – Ja, eh, jag vet inte längre om den gör det. Nu är personerna ganska nöjda, de strosar omkring i den här miljön, spelar upp filmscener för varandra och gissar, och en har en död ekorre som hon vallar. Det är ganska harmoniskt, med skogspromenader och så.”